אודותינו>עצות שימושיות>
היתרונות בחדר תפיחה קירור Retarder Proofer

חדר תפיחה קירור "Retarder Proover" הנו חדר תפיחה המאפשר שליטה מרבית על הטמפרטורה והלחות היחסית.
בשלב האחרון של מחזור הפעולה החדר משנה מצב מחדר קירור ששימש לאחסנת המוצרים לחדר מחומם המאפשר תפיחת מוצרי המאפה.
בצורה זו ניתן לאחסן מוצרי מאפה בקירור במשך הלילה או סוף השבוע ובזמן הנתון שתוכנת יהיו המוצרים מוכנים לאפיה לאחר התפיחה.

חדר התפיחה קירור ממקסם את תהליך התפיחה תודות לדיוק ברמת החום והלחות, דבר המשפר את הטעמים ומאפשר תהליך תפיחה טבעי ביותר.

ה retarder proover מאפשר שליטה מרבית על טמפרטורת התפיחה בשונה מחדר תפיחה רגיל שבו קשה לשלוט על הטמפרטורה ובפרט בימי הקיץ החמים.

תפיחה קירור תהליך

מה זאת אומרת?

זאת אומרת שבאופן כללי עליך לשנות את צורת החשיבה בקשר לאפיית לחם.

אפיית הלחם כפי שנעשתה שנים רבות היתה תהליך של לישת הבצק, התפחתו ואפייתו.
הטכנולוגיה המודרנית מאפשרת ל retarder-proover להיות כמעט מערכת מובטחת להצלחת תהליך האפיה והיא בעצם בין ההמצאות החשובות .
האופה יכול כעת לחשב את יום העבודה ולתכנן את הייצור מראש.
החיסכון הגדול ביותר בשימוש בתפיחה קירור הנו הזמן.

 איך השימוש ב retarder Proover יחסוך זמן ?

 בתהליך המסורתי של הייצור והאפיה יש צורך להתחיל את תהליך הייצור מוקדם בבוקר על מנת:

  • ללוש את הבצק
  • לעצב ולהכניס לתבנית
  • לאפשר למוצר לתפוח
  • להכניסו לתנור כשעתיים לאחר התחלת העבודה

 שימוש במערכת תפיחה קירור במאפיה תאפשר, כאשר תהליך העבודה יחל בבוקר:

  •  כל המוצרים תפחו ומוכנים לאפיה
  •  צריך רק להכניס את המוצרים התפוחים לתנור = חיסכון מיידי של כשעתיים
  •  דבר המאפשר לייצר כעת את המוצרים שיאפו למחרת ולהכניסם לרטרדר.

כעת יכול האופה לישון שעתיים נוספות בכל יום ועדיין להכניס את המוצרים לתנור באותו הזמן מאחר ותהליך התפיחה נעשה אוטומטית ברטרדר.

האם יהיה גם חיסכון כספי?

שימוש ברטרדר מהווה חיסכון ניכר בכוח אדם ושכר עבודה. הוא נותן את הרווח של השעה האחרונה לפני האפיה, כאשר בזמן זה יכול האופה להכין מוצרים נוספים בזמן שהמוצרים שהוכנו נמצאים כבר בתהליך התפיחה. שימוש ברטרדר יחזיר את ההשקעה עקב החיסכון בכוח האדם בזמן קצר ביותר.

מה עלות שעתיים עבודה בכל יום? כ1,000 ש"ח בשבוע ? אולי אפילו יותר כאשר מדובר בעובדים מקצועיים או בבעל המאפיה.

אני רק עם מפעל קטן למה אני צריך ציוד כזה?

מערכות תפיחה קירור retarder proover ( ריטרדר פרופר )קיימים במגוון גדלים ואפשרויות ותמיד ניתן להתאים את המערכת הדרושה לכל מטרה.

  

י. גוטליב משווקת את כל הציוד למאפיות וקונדיטוריות. התע"ש 24/45 כפר סבא טל:- 09-7667866  פקס: - 09-7667877